| Serwis USA.INFO.PL | Przewodnik po USA | Programy | Baza organizatorów | Baza opinii | Baza kontaktów | Wizy | Podatki | Linki |
![]() ![]() |
15.03.2010, 14:32
|
|
|
Aktywny użytkownik Grupa: Members Postów: 118 Dołączył: 26-01 07 Użytkownik nr: 7,091 |
W sumie nie mam do Ciebie nic osobistego. czesto piszesz calkiem sensownie ale czasem to az...
i czesto nasuwa mi sie pytanie. czy ambasada USA placi Ci za siedzenie na forum i informowanie uzytkownikow o tym, ze nie ma sensu leciec do USA? czy robisz to tylko z pasji? pytam calkiem serio. prosze o nie kasowanie tego tematu Ten post został edytowany przez SantaCruz: 15.03.2010, 14:34 -------------------- 2010 - ?
2009- :( 2008- California, Nevada, Utah, Arizona 2007 - Newark, De 2006 - Isleton, Pleasanton, Santa Rosa, Ukiah, Sacramento, Auburn, Boonville, Fresno, Benicia, Santa Cruz, Monterey, San Francisco, Oakland - California[/url] Kasyna online |
|
|
|
15.03.2010, 14:32
|
|
![]() |
|
|
|
|
15.03.2010, 14:36
|
|
|
Aktywny użytkownik Grupa: Members Postów: 118 Dołączył: 26-01 07 Użytkownik nr: 7,091 |
jak dodac ankiete??
-------------------- 2010 - ?
2009- :( 2008- California, Nevada, Utah, Arizona 2007 - Newark, De 2006 - Isleton, Pleasanton, Santa Rosa, Ukiah, Sacramento, Auburn, Boonville, Fresno, Benicia, Santa Cruz, Monterey, San Francisco, Oakland - California[/url] Kasyna online |
|
|
|
15.03.2010, 14:40
|
|
|
Rezydent FORUM Grupa: Administrators Postów: 11,217 Dołączył: 6-02 05 Skąd: Lublin Użytkownik nr: 836 |
a gdzie ja tak pisze ze nie oplaca sie leciec,ze nie ma po co leciec>prosze pokaz mi
bo pisanie o tzw prawych aspektach ,ze cos moze wyjsc nazwac zniechecaniem kogos do podozy to chyba cos nie tak chyba/.? nikt mi za nic nie placi.nikt mnie do niczego nie zacheca itp a ze pisze co sie stalo,dzialo z moim zyciem zagranica to znow inna sprawa ale takie jest zycie ze nie kazdy ma dobrze,spotyka odpowiednie osoby ... bo za dobre serce, za ufnosc mozna zaplacic wysoka cene .. -------------------- "Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
|
|
|
|
15.03.2010, 15:33
|
|
|
Grupa: Members Postów: 94 Dołączył: 5-05 09 Skąd: Indiana Użytkownik nr: 23,112 |
sly6 bardzo sie udziela na tym forum jak i kilka innych konkrektnych osob i bardzo dobrze szacunek.
Nie kazda wypowiedz jest oszalamiajaca ale to tylko zycie. Co do mowienia komus jest tak i tak.... A co jest lepiej mlada osobe co sie naogladala amerykanskich filmow nie wyprowadzac z bledu? zobaczcie jakie tu padaja pytania np mam 18 lat zucilem szkole, cche wize i pozostac na nielegalu.... Mysle ze wiele osob nie zdaje sobie sprawy jak tu zycie bez dokumentow wyglada- to nie jest raj!!!! Ten mit juz dawno powinien byc obalony. do sly6 - jak ty znajdujesz czas na sledzenie co chwila forum i na miliony odpowiedzi |
|
|
|
15.03.2010, 16:02
|
|
![]() Rezydent FORUM Grupa: Members Postów: 406 Dołączył: 2-04 08 Użytkownik nr: 13,731 |
Co to w ogole za pytanie- placa czy nie placa? Z ekonomicznego punktu widzenia, wychodzilo by, ze gdyby placili to sami by tracili podwojnie- pensja sly6 + brak wplywow z wiz, wiec juz masz odpowiedz, bo kazda placowka musi sie sama utrzymac z wplywow w danym kraju
Poza tym z tego co zauwazylem to jednak, sly6 nie straszy, a ostrzega, bo wiele osob jest w goracej wodzie kapanymi i czasami nie widza drugiej strony medalu. -------------------- "Wladza niszczy ludzi, ktorzy jej nie maja"- The Godfather
|
|
|
|
15.03.2010, 22:53
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 26 Dołączył: 15-12 08 Użytkownik nr: 19,281 |
No własnie, skoro ktoś ma nikłe szanse to się mu to odradza - po co ma tracic pieniadze ?
A jak komus bardzo zalezy zeby placic to i tak pojdzie i sie przekona na wlasnej skorze. Po pierwsze nikt nie zmusza tu pisac, po drugi enikt nie karze sie stosować do tego co ci ludzie napisza... + jak sie zniecheci osoby ktore napewno nie dostana to ten % odrzuconych wiz bedzie spadal |
|
|
|
16.03.2010, 10:56
|
|
|
Rezydent FORUM Grupa: Administrators Postów: 11,217 Dołączył: 6-02 05 Skąd: Lublin Użytkownik nr: 836 |
dodam do tego ze czasami dzwonie do roznych instytuacji aby cos napisac,podpowiedziec i samemu tez cos wiecej bede wiedziec
-------------------- "Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
|
|
|
|
16.03.2010, 13:27
|
|
|
Rezydent FORUM Grupa: Members Postów: 1,810 Dołączył: 21-06 08 Użytkownik nr: 15,559 |
Nie sadze ze komukolwiek do tego cokolwiek... placa czy nie.
Mind your own business, jakis zoltodziob bedzie sie interesowal czyjas praca. Czysto polaczkowe prymitywne myslenie. |
|
|
|
16.03.2010, 13:53
|
|
|
Grupa: Members Postów: 52 Dołączył: 28-12 08 Użytkownik nr: 19,498 |
Do Santa. cos tam
Uwielbiam to. Ktos siedzi w temacie, bezinteresownie pomaga. Traci swoj czas. A jak pieknie mu dziekuja inni. Po prostu sama radosc. Ja tez wyciagne nauke z tego co przeczytalam. Po jaka cholere pomagac innym ? Trzymaj sie Sly. Masz ode mnie wirtualne podziekowania. |
|
|
|
16.03.2010, 14:06
|
|
|
Grupa: Members Postów: 94 Dołączył: 5-05 09 Skąd: Indiana Użytkownik nr: 23,112 |
sly6 ale za to zobacz jaki plus jest tego- masz ogromna wiedze i malo kto moze cie zagiac; jaka to satysfakcja jak na doslonie co drugi post potrafisz odpowiedziec
A teraz taka odskocznia; Dziwie sie ze mlode osoby ktore np chca pierwszy raz gdzies wyjechac nie zamienia American dream na UK dream; prosciej; taniej; tez szkola zycia.... Mysle ze wiekszosc osob nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje nerwow; stresow emigracja; ile osob jest na skraju zalamania.... o tej czarnej stronie emigracji malo kto mowi, (jestem czasem przejazdem przez Chicago zobaczcie Jackowo i iliu jest tam zapijaczonych; moze zalamanych przez zycie rodakow) Mysle ze jezeli ktos nie potrafi sie odnalezc u nas w kraju nie odnajdzie sie i za granica...Dobrze ze sa takie osoby jak sly6 i inni.... Jeszcze jedno, mysle ze wiele osob ma w wyobrazni obraz Ameryki z wielu pieknych kolorowych filmow, niestety zycie tak naprawde inaczej tu wygloda... |
|
|
|
16.03.2010, 15:23
|
|
|
promilm wlasnie tak wygladalo i wyglada moje zycie ze jak cos to sie pytalem,dzwonilem i pare osob na tym skorzystalo(nie mam na mysli forum) a potem......(przemilcze to)no i zostalo troche w glowie i chyba to jest plus tego wszystkiego
co do odnalezienia sie zagranica to zalezy kto czego szuka,co znajduje ,po co leci ,,,ile osob tyle bedzie odpowiedzi na to wiec nie bede pisac aby ktos nie lecial,nie jechal ale niech taka osoba ma sie na bacznosci oraz pamieta o pewnych zasadach a moze bedzie mu latwiej w zyciu . no nic ...zycze milego wtorku wszystkim -------------------- "Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
|
|
|
|
16.03.2010, 18:56
|
|
|
Kilka dni temu ogladalem jeden z odcinkow Zielona Karta (nie pamietam imienia ten czlowiek z jasla chyba) powiedzal ze jak chcesz dokopac jakiemus swojemu wrogowi zycz mu aby wylosowal zielona karte Milego dnia |
|
|
|
16.03.2010, 19:14
|
|
|
Grupa: Members Postów: 43 Dołączył: 16-03 10 Użytkownik nr: 26,901 |
|
|
|
|
19.03.2010, 16:00
|
|
|
Nie sadze ze komukolwiek do tego cokolwiek... placa czy nie. Mind your own business, jakis zoltodziob bedzie sie interesowal czyjas praca. Czysto polaczkowe prymitywne myslenie. prymitywow to szukaj wokol siebie, temat mial byc z ankieta niestety nie umiem jej dodac... i mial byc potraktowany z przymruzeniem oka. zalozylem go bo Sly6 stara sie ludzi zniechecic do wyjazdu. ludzi, ktorzy oczywiscie wiedze o ameryce wyniesli z filmow sensacyjnych z Melem Gibsonem i mu podobnymi. z jednej strony to dobrze, bo moze dzieki niemu statystyki odmow wizy sa o jakis tam promil mniejszy. ale z drugiej strony naprawde dziwie sie/podziwiam ze chce mu sie to robic bez zadnej korzysci finansowej. jak to mowia time is money moze zwyczajnie jest urodzonym pesymista z nadmiarem wolnego czasu, badz tez w pracy nie ma za wiele do roboty i lubi pisac na tym forum w kazdym razie doczekal sie swojego watku na forum jako chyba 1szy -------------------- 2010 - ?
|
|
|
19.03.2010, 16:14
|
|
|
widzisz ,,moze napisze prosciej
mi duzo osoby mowily jak jest zagranica,jak kto jest ok ale zapomnieli dodac ze trzeba znac sie na przepisach,umiec dobrac sobie osoby,,ze nie kazdy kto sie usmiech to jest ok i ze nie kazdy tam moze pomoc ,,,dlatego tez czasami tak pisze jak pisze a ze czasami to zle wypada to inna sprawa nie jest moim pisaniem-zadaniem kogos zniechecic,pisac jak kto jest zle,jak wszyscy tam zle robia ale nie moge tez pisac jak jest dobrze jesli tego w duzym stopniu sie nie doswiadczylo i teraz jak jestem pesymista to trudno jest cos dodac milego,,,,moze jakbym sie urodzil inny to moze,jak bym wiecej dobroci doswiadczyl-tej pomocy z serca w duzym stopniu to moze i bym pisal inaczej a tak ?jestem jaki jestem i jak narazie nic tego nie zmieni ale kto wie co bedzie za jakis czas?? tez mialem problem z zalozeniem ankiety -------------------- "Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
|
|
|
|
19.03.2010, 23:20
|
|
|
Drodzy nie badzcie dla siebie na wzajem tacy opryskliwy- jezeli ktos wyrazic ma chec swoja opinie to w taki sposob aby nikogo nie urazic (miejcie zasade ze nie wazne kto kim jest, jakie stanowisko zajmuje, i jakie ma nazwisko) kazdego trzeba szanowac!!!!!! My Polacy mamy cos takiego w sobie ze topimy sasiada w lyzce wody.
Co do sly6 dobrze ze taka osoba jest na tym forum- co jest lepsze Zeby mloda osoba wyjechala, bez jezyka, bez doswiadczenia, z 300$ w kieszenie bo sie naogladala amerykanskich filmow? A potem co; placz i zgrzytanie zebow- tu na ulicy nikt nie znajdzie pomocy jedynie mozna dostac kopa w d*. Czy ktos pomyslal o tym ze sly6 i kilka innych osob moze uratowaly kilka mlodych osob z niedoszlej oprescji? Czy ktos sie zastanawial ze jezeli ktos wyladuje na innym kontynencie , bez pieniedzy, znajomych, pracy- moze to doprowadzic kogos do obledu? |
|
|
|
22.03.2010, 12:33
|
|
|
Grupa: Members Postów: 88 Dołączył: 18-09 07 Użytkownik nr: 12,551 |
Podobno SantaCruz bierze pieniadze za dodawanie ankiet na forach
mam nadzieje, ze w koncu ude sie tobie ją dodac |
|
|